170 cl
Brännvin Special eller vodkaLägg 1 dl blommor i en glasburk eller flaska och täck med Brännvin Special. Förslut och låt Johannesörten dra i brännvinet i 3 dagar. Snaps med Johannesört får en fin djupröd färg. Filtrera essensen. Späd essensen med brännvin eller vodka till önskad smak (förslagsvis resten av brännvinet).
Ingredienser Portioner. 7 dl 5 dl färska blåbär 2 msk mortald hel kardemumma 70 cl okryddat brännvin färska blåbär till garnering Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Jag som inte skulle köra båten fick börja med att testa snapsarna. Vi började med en himla god midsommarlunch hemmavid, sedan åkte vi ut med båten till Rörö som är en ö utanför inte så långt från oss
På midsommar, kräftskivan och på julen går det åt mest snaps här hemma men det är mysigt att en varm sommarkväll sitta ute i trädgården och äta grillat och snapsamed goda vänner
Hemmagjord snaps och en kräftlunch Innan jag tog bilen in mot stan efter en vecka på landet så frågade jag farfar – den stora vismästaren och likväl snapsälskaren – om inte han kunde visa mig hur jag bäst smaksatte den flaska med fulvodka som jag hade liggandes i bagageluckan
Jag har mjöl i örat och jag har tappat en lerkruka med saffransbulle på golvet, men den ligger bra där och samsas med alla mandlar och russin som ligger fasttryckta mot golvbrädorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.