När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Glad att jag piggnat till från det, kan säga att de var längesen jag var så risig. Hej. Jag har legat i influensan i nästan två veckor, därav den dåliga uppdateringen här
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 3-4 kokta ägg. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 3-4 kokta ägg
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Lägg på ett lock och dra av kastrullen från värmen. Normalt sett tar detta ca 1,5-2 timmar, så ta med en god bok att läsa medan du rör om. Sluta omröringen när blandningen börjar skära sig (vid ca 91-93 grader)
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Fantastiskt gott - varför har jag aldrig gjort det tidigare. 2 dl gröt2 ägg 1 dl grädde1 dl mjölk1-2 msk socker1 msk vaniljsocker0,5 gram saffranhackad sötmandel1 droppe bittermandeloljaBlanda allt och häll i en smord form. Grädda i 15-20 minuter. 1-2 msk socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.