De är snabba, goda och perfekta för picknick eller om ni får oväntade gäster. Det är ju inte en "riktigt" bulle i och med att den inte är gjord på en deg som ska jäsa, men det smakar väldigt mycket som en bulle och går alltså sjukt mycket snabbare
Igår fick jag ett infall och ville baka nåt gott, jag var grymt sugen på kanelbullar och hade massa hemmagjord daddelcreme hemma så det fick bli hälsosamma "snabba" kanelbullar med en underbar kanelkräm som blev fantastiskt god
Blanda de torra ingredienserna och finfördela därefter margarinet i detta. Tillsätt mjölken och rör ihop till en smet, men rör inte mer än nödvändigt så att allt är blandat
SNABBA KANELBULLAR UTAN ÄGG, MJÖLK OCH SOJA50 g jäst6-7 dl vetemjöl1 tsk hel kardemumma, stött i mortel (ganska grovt, det var min snart 3-åriga son som gjorde det)1 dl strösocker1 dl rapsolja ungefär 2 dl vatten kanske 30 g mjölkfritt margarin (fast variant)3 msk strösockermalen kanelSmula sönder jästen i en gryta, tillsätt mjöl, kardemumma och strösocker
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Dock blir de glutenfria bullarna torra lite snabbare så frys in det som inte äts upp direkt på bakdagen och ta fram och tina och värm bullarna i ugnen innan servering så smakar de som nybakta
Tjingeling,. Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter vid en varm plats (helst med lock på alternativt med både plastfolie och handduk) Mjöla bakbordet med lite av resterande mjölmix och knåda degen med lätta och snabba tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.