Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
OCH av ChickenTikkaMasala (som jag idag ätit till middag för tredje dagen i rad. Har man nu inte en Crockpot, så kan man givetvis laga sin ChickenTikkaMasala i en alldeles vanlig gryta, men då får man nog minska tillagningstiden till ca en timme
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikkamasala
180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikkamasala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikkamasala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här följer ett gott och enkelt recept på indisk mat, ChickenTikkaMasala. 2 tsk garam masala. Smakar väldigt mycket som "köpe-mat", det enda jag inte vågat mig på är nanbrödet
Smaka av tikkamasalan med pressad citron och ev mer salt och peppar. Lägg i en klick smör i pannan och stek vitlök, ingefära, garam masala och paprikapulver i några sekunder
Nu är jag i alla fall så nöjd med chickentikkamasala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.