De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot1,5-2 kg revbensspjällMarinad2 msk strösocker1 dl chilisås2 msk balsamvinäger4 msk ketjap manis2 tsk torkad ingefäraTill grytan1 dl vatten2 gula lökarsalt och svartpepparKoka ihop marinaden till en simmig sås
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Kalops är perfekt att göra i crockpot. Här visas kalopsen innan den kokas sakta. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Använd gärna en kryddig korv du gillar för en extra smakrik korvgryta. Dags för lite korv i vrån. Har faktiskt inte haft något korvrecept med i bloggen sedan i februari, vad jag kan se
Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.