Små smörgåsar överrösta av goda pålägg med rena smaker i härliga kombinationer. Mackorna fungerar perfekt till lördagslunch med en öl och snaps, men även som ett matigt tilltugg att bjuda middagsgästerna på i väntan på middagen
Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Vid servering, ringla brynt smör över smörrebrödet och riv av några varv på kvarnen
Precis en sådan ljuvlig skapelse är vad vi har till er idag här i Mårtenssons kök, ett laxsmörrebrödmed en fantastisk god västerbottensoströra, ruccolasallad, citron och en klick rom på toppen som kronan på verket
Ingredienser Portioner. 4 5 kokta ägg 1 liten rödlök 1 dl lättkaviar 1/2 dl lätt crème fraiche 3 msk skuren dill + lite till garnering peppar 4 kokta potatisar grovt bröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till. med den friterade löken, riven pepparrot. 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt. 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt
Toppa med sillen och rödlöken. Garnera med klippt gräslök, dillvippor och nymalen svartpeppar. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i 3–4 centimeter breda bitar
Garnera med dill. Servera med citronklyftor och en kall öl. 500 g räkor med skal. 75 dl majonnäs 500 g räkor med skal ca 200 g skalade räkor 4 st citronklyftor dill
Smörrebröd är mer än bara en smörgås. en tunn skiva rågbröd överröst med så mycket pålägg att det är omöjligt att inte spilla lite på vägen från uppläggningsfatet till tallriken
Hacka picklade grönsaker, skär purjolöken tunt och blanda med grönsakerna. Smaksätt med svartpeppar. Plocka i dragonen och dillen i mindre buketter blanda med ett par droppar olivolja och några droppar citron Fritering
Smörj små veckade formar med lite smör. Jo- Smörrebröd. Tryck till ordentligt, och ”limma” eventuellt fast dem med lite uppvispat ägg så att kulorna inte hoppar ut under gräddningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.