Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Tillsätt zucchiniskivor och blanda runt i skålen med växtmjölken. Godast är de när de fortfarande är varma från stekningen, man kan äta dem som de är eller servera med en god dippsås till
Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. 2 stora zucchini
Nu tänkte jag dra till med ett recept som passar utmärkt till kräftskivan eller god lunch i höstsolen… (ja, det är faktiskt höst snart och när svampsäsongen kommer igång ordentligt kommer i alla fall jag att göra dessa små godingar igen)
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Små smördegspajermed gorgonzola. Calles mamma brukar ha dem som drinktilltugg, och jag serverade dem på lillejulafton tillsammans med en grönkålssallad och lite annan plockmat
Lightly sprinkle one side of zucchini with salt, then flip, and sprinkle with remaining salt. Make sure not to over roast or zucchini will break during rolling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.