Min portion (3 piroger, 45 g tomat, 30 g gurka, 21 g paprika, 35 g vitkål och 200 g mellanmjölk till) gav. 538 kcal26,3 g protein13,3 g fett73,7 g kolhydraterEndast en pirog ger ungefär. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. 2. Knåda ihop den lite snabbt och kavla sedan ut den till en fyrkant där det får plats 12 rundlar med en diameter på 11 cm. Låt jäsa under bakduk 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen 12 minuter. 21 g paprika. 200 g mellanmjölk. 26,3 g protein. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st. 250 g nötfärs
Häll i tomat och småkoka ihop på medelvärme. 2 pressade vitlöksklyftor. 1-2 dl skivad kokt okra (koka hela små okra 10 minuter i lättsaltat vatten). 2-3 msk hackad fryst eller färsk basilika. Fördela grönsaksröra i svamp, strö på ost och gratinera i 200 graders ugn, ca 15 minuter. 2 pressade vitlöksklyftor. 1-2 dl skivad. 2-3 msk hackad fryst eller färsk basilika. 200 graders ugn
Perfekt tilltugg eller som förrättIngredienser. KrustaderIshavsröraRöd eller Svart kaviarDillGör så härTa krustaderna och fyll dem med ishavsröra och toppa med kaviar och dillEnkelt och såååå gott
Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar. 1125 g margarin. 12 dl riven ost. 12 dl strimlad skinka. 3 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g margarin 1 msk iskallt vatten Fyllning. 2 dl riven ost 2 dl strimlad skinka 4 ägg 4 dl mjölk malen svartpepparLägg i mjöl, smör och salt i en matberedare. Värm ugnen till 200§. Grädda i ugnen ca 15 minuter, 200° tills äggen har stannat
1 dl mjölk25 g jäst1 ägg4 dl vetemjöl1 msk strösocker1 krm salt25 g smör, rumstempereratca 1 liter olja till fritering, t ex. Strösocker och kanel att rulla munkarna i2-3 dl äppelmos till fyllning. 25 g jäst
Rocky road i lite annan tappningLakritskolaCa 40 stycken (det stod 60 i receptet men då får man göra bra små kolor. 75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)2 tsk smör200 g mörk chokladBlanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Skumtomtefudgeca 12 st skumtomtar50 g smör1 dl vispgrädde2 dl socker150 g vit chokladBlanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter. 2 tsk smör. 200 g mörk choklad. ca 20 x. 20 cm. ca 12 st skumtomtar. 2 dl socker
I stället för att ha en stor paj så kan det vara trevligt att göra små portionspajer. Det här receptet räcker till ungefär 6-8 små pajer. 2,5 dl kesella. Ta ut rundlar med en diameter på ca 12 cm. Fördela ostfyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. 2,5 dl kesella
Ugn 200° - 225°. Jäs under bakduk ca 25 min. Kavla ut den till knappt 2 cm tjocklek, mjöla lätt om det behövs. Jäs bullarna ung 20 min under bakduk. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. 1/2 dl mjölk. 250 g margarin. 200 g edamer. 2 tsk salt
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st. 250 g nötfärs. 2 krm salt. 25 g färsk jäst. 2. Knåda ihop den lite snabbt och kavla sedan ut den till en fyrkant där det får plats 12 rundlar med en diameter på 11 cm. Låt jäsa under bakduk 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen 12 minuter. 3 piroger med tillbehör - 45 g tomat, 30 g gurka, 21 g paprika, 35 g vitkål och 200 g mellanmjölk till) gav. 26,3 g protein. Annas matblogg 250 g nötfärs. 2 krm salt. 25 g färsk jäst. 26,3 g protein
Dessa småkladdkakor har jag använt till cupcakes som spritsades med vit chokladkräm. Små kladdkakor. Ca 12 st. 2 dl strösocker. 2 dl vetemjöl. Ca 12 st. 3 ägg 2 dl strösocker. 2 dl vetemjöl
Tryck ut degen i ca 20 engångs aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills äggstanningen har "stannat" och fått fin färg. 2
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.