Skumtomtefudge. Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Så det var med lite darr på handen som jag gjorde en sats skumtomtefudge. Gjorde en sats med chokladfudge för några veckor sedan som inte alls blev bra
Blanda med smör, socker och vispgrädde. Wienernougat, Skumtomtefudge och Brända Mandlar. Häll i form med bakplåtspapper, en avlång sockerkaksform blir bra (ska vara ganska tjocka bitar)
Idag är det bokstaven L i Decemberutmaningen, med DYI - Do it yourself - tema. Däremot har jag gjort både Skumtomtefudge, Snickers och pysslat ihop julklappar till min familj, men det får ju vara hemligt här på bloggen eftersom de är flitiga läsare
Även dessa bakade jag häromdagen (osäker på om man säger bakar till något som inte varit i ugnen), jag må vara galen för jag tycker inte ens om skumtomtar, gillar inte något skumgodis och tror det har med konsistensen att göra
Julbak i all ära men 2014 verkar gå i godisets tecken och här kommer idag en höjdare för alla som gillar skumtomtar - skumtomtefudge. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm
Klä en ugnsform cirka 18 x 24 cm med plastfolie. Skumtomtefudge. Det här receptet har legat och skräpat bland utkasten sedan förra julen, men då blev det aldrig av att jag verkligen gjorde det
Igår bakade jag skumtomtefudge och tänkte dela med mig av denna enkla recept. Häll upp i en bakplåtsklädd form ca 20x20 cm eller något sånda, strö med bitar av skumtomtar över smeten
Rör tills chokladen smält och häll upp smeten i en form som är klädd med bakplåtspapper. 14 st skumtomtar med smak av clementin. 14 st skumtomtar med smak av clementin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.