Salta och peppra köttet, stek sedan i olja och smör, cirka 2-4 minuter per sida. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 557 600g potatis skalad till mos
Klassiker som man kan göra på många olika sätt. Tillbehören kan man variera efter tycke och smak men grunden är utskuren biff eller oxfilé, potatispuré och bacon
2-3 msk tomatpuré. Stek oxfilén i smör, ca 2-3 minuter på varje sida. Häll vin och kalvfond (efter smak) i en stekpanna, tillsätt tomatpuré, lite salt och vitpeppar och låt koka i 1-2 minuter. 2-3 msk tomatpuré
Håll bacon-svampfräset varmt. Servera noisetterna med potatismos, bacon-svampfräset och skyn. Stek noisetterna i matfett 3-4 minuter på varje sida. 1-2 msk balsamvinäger
Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka. Stek några biffar i taget 2-3 minuter på varje sida, tills de fått vacker färg. 2-3 gula lökar i tunna skivor
Författaren visar med exempel från modern och äldre forskning hur den moderna livsstilen med fokus på kosten, leder till att vi idag i förtid drabbas av kroniska ålders- och livsstilsrelaterade sjukdomar (hjärtkärlsjukdom, stroke, diabetes, fetma, metabola syndromet, benskörhet, vissa typer av cancer, reumatiska och neurologiska sjukdomar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.