Rör sedan ner det blandade mjöl,bakpulver sötmandeln och vaniljsocker. Vispa ägg och socker. Rör ner i det uppvispade ägg-socker Det smälta smöret,mjölk bittermandelolja
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Detär ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Men gör du detärdet bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgadoch matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Nu närdetbörjarnärma sig hösten så ärdet grytor som gäller, i alla fall hos oss. Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra närdet blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Nu tar Johan vid ochdet kommer att bli kanon. Kollat på soffa, köpt soffa, köpte lite av varje på IKEA, skrivit veckomeny, handlat, röjt, sorterat och slängt lite grejer, tvättat, sprungit och plockat ner nästan hela julen
När min son och hans kompisar kommer hem till oss efter skolan bjuder jag alltid på frukt. Idag närdetär Internationella kvinnodagen tänkte jag bjuda er på en god, mycket fräsch och lite lyxigare fruktsallad
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Först ut är botten. Riv mandelmassa och lös den med. Blanda smör och socker. och häll sist i mjölet. Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör
Ifall ni undrar över de små svarta prickarna på jordgubbarna så ärdet från en liten miniomgång jordgubbar där jag sötade med ett mynta- och basilikasocker - lite oväntat men väldigt gott
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg. - du måste prova bakar den här bullan du vill komma älska de
Eftersom jag har bränt alla mina pengar och levt som en furstinna på Island under en vecka (vilket var värt varenda isländska krona -jag säger bara islandshästar,valsafari,glaciärer,vulkaner,gejsar,restaurangbesök,flygturer,bussturer,inköp av CD-skivor,koftor etc etc) så kommer framtida recept på bloggen speglas av en mycket tajt budget
Detär ett bra bindemedel och hjälper till att ge struktur (och lätthet) till bakverk och maränger. Aquafaba är vätskan som finns i en burk kikärter, och för den delen även i andra bönburkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.