Den här skaldjursgratängen finns i många olika varianter i de olika länderna runt Medelhavet, det här är den jag brukar göra under vintermånaderna i Turkiet
Serverad med lite creme fraiche, både för att få upp fettet och lindra hettan. Jag äter gärna "asiatisk" mat, till exempel kyckling med någon god currysås
Servera gärna grytan med lite yoghurt till, på så vis tar du lite udden av hettan. I dag blir det indiskt här i köket och det med hjälp av en kycklinggryta som går snabbt och lätt att få på bordet
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Späd med grädde och vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt paprika- och ananasbitarna och chilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är
Tomatchutney2 burkar krossade tomater1 pressad vitlöksklyfta2 msk vinäger0,5 dl socker1 msk mald ingefära1 tsk chilipulver1 tsk saltLåt tomaterna rinna av något i en sil, blanda sedan allt i en kastrull och puttra långsamt i 30-40 minuter med ett lock på glänt tills chutneyn har en tjock konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.