Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör eller olja. Till julbordet detta år testades ett nytt recept i förhoppning om att hitta nya vegatariska köttbullar
Jag har alltid avskytt frikadeller och har vägrat befatta mig med det i mitt kök. Köttbullssmeten blandades med citron och massor av persilja och smakerna gifte sig verkligen med den fantastiska pastasåsen som doftade svagt av vitlök och ajvar
Börja med tomatsåsen. Gör då istället frikadeller, då slipper man i alla fall själva stekandet. Dekorera med några färska basilikablad och servera till tex ugnsrostad butternut squash som jag gjort här
Serveras med spagetti. Blanda färsen med ägg, tomatpuré , parmesan, persilja, salt och peppar. Servera med nykokt pasta och toppa med parmesan och persilja
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Lägg ner frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden
Arbeta samman färsen med salt, peppar, oregano och ägg till en smidig färs. Lägg eventuellt ner frikadellerna i såsen och låt allt bli genomvarmt tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.