Jag har valt att döpa inlägget till "Någon typav surdegsciabatta" mest för att som ni ser på bilden nedan, ser styckbröden inte riktigt ut som klassiska ciabattor
Förutom att lägga till en fruktig stans till recept, är äppelcidervinägen känd för sina många hälsosamma egenskaper, såsom kontroll av viktökning och blodsockernivåer
egentligen varianter av samma sak. Med traditionella tillbehör är dessa typiskt norsk. Att de dessutom serveras till eftermiddagskaffet och inte som maträtt är kul och ganska smart, så du kan ju alltid ha färskt fikabröd om du får besök, de är dessutom inte proppfulla av socker och kan fungera som ett mellanmål
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. se Läckert matbröd Ca 20 bitar 50 g jäst 5 dl mjölk 2 msk flytande honung 1 msk salt 5 dl rågsikt 7-8 dl vetemjöl 1. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. Â Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Regnar gör det ju i hela Skandinavien och ogräset hann göra en framstöt på odlingslotten. Det receptet är däremot bergsäkert , ett vanligt gammalt skånskt recept
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Rör emellanåt och smaka av. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.