6 portioner
Snabb, superenkel att tillaga, nyttig – och väldigt, väldigt god. Kan det bli bättre? Här används kycklingben men det går naturligtvis lika bra att använda andra styckdetaljer. Grönsakerna och val av smaksättande ört kan också varieras efter smak. Dock vinner rätten smakmässigt på att man inte har med tomat.
12 kycklingben
(beroende på storlek) 2–
3 msk
olivolja salt och svartpeppar 2 små zucchini 2 små auberginer 2 paprikor (olika färg) 2 morötter 1 stor rödlök, klyftad 2 vitlöksklyftor, finhackade 3 dl svarta Kalamataoliver 150 g fetaost, tärnad ½–
Ingredienser Portioner. 4 1 kg kycklinglår 1 msk olja salt och peppar 4 port ris eller annat gryn Grönsaker 250 g pak choi 150 g sockerärter 2 msk färsk riven ingefära 1 msk olja 2 msk soja 1 msk sesamfrön 1/2 dl sweet chilisås 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort överflödigt skinn och fett på undersidan av kycklinglåren. Salta och peppra och lägg dem med skinnet upp i en rymlig ugnspanna
Pulled pork lär ha blivit utnämnd till årets maträtt 2013. Det förstår jag, för det är jättegott. Jag gav mig på det för första gången i höstas, men sedan dess har jag lagat det flera gånger, med lite olika kryddor och smaksättningar och med lite varierande tillbehör
För mat till några fina vänner eller familjemedlemmar behöver du. 1 kg kycklinglårfiléca 2-3 potatisar per person1-2 morötterlite rotselleri och/eller palsternacka om du gillar det1 paket baconNågra körsbärstomater eller liknandeca 1 msk rödvinsvinägerTimjan eller oreganoOlivoljaFlingsaltSallad
Ugnskyckling1 kyckling10-15 st körsbärstomater (eller några stycken vanliga i klyftor)3-4 små gula lökar (klyftade)5-10 champinjoner (beroende på storlek)½-1 zucchini (i ca 1,5 cm tjocka skivor/bitar)1 tsk rosmarinMarinad
kycklingfiléer1 pkt bacon1 påse champinjonsoppa3 dl creme fraicheEn nypa svartpepparGör soppan enligt anvisning på påsen, men ta hälften så mycket vätska än vad som anges
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.