Jag rekommenderar dig starkt att läsa hela inlägget även om det är långt. Det här inlägget har jag tagit från Martina rakt av (jag har frågat och det var okej)
Förra helgen fick jag ett samtal från en av Darlingens kompisarsom ville att jag skulle baka kakor (med superkort varsel plus att jag jobbade de dagarna) som de skulle ha på mannens svensexa
Gillar ni choklad i maten så kika in detta inlägget. Jag skulle inte säga att vi brukar det, för jag är lika dålig på traditioner som att hålla reda på födelsedagar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag har nästan aldrig gjort vanliga bottnar, så jag har inget recept nedskrivet som jag alltid använder
Nytt på bordet var en omelettrullesom var så himla fräsch med babyspenat, räkor och färskost. Tänker att man förutom på buffé även kan göra den som en lyxig helglunch eller som en förrätt
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Det här var det sistainlägget denna gång baserat på nyskördade äpplen. Somliga skulle kanske säga att jag åkte snålskjuts, men jag flög ändå den sista biten själv
Det här inlägget innehåller inget recept, men jag tänkte ändå bjussa på min favoritmacka just nu. Det känns faktiskt inte så skrämmande som man skulle kunna tro efter ett långt, lite flummigt, sommarlov
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Grönkål är bland det nyttigaste man kan äta, fantastiskt gott och dessutom lättodlat. Det enda jag kan hoppas på är att ni börjar efterfråga denna gudomliga grönsak i era affärer och att grossister börjar köpa in den året runt
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.