Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Stressa inte ihjäl dig, gör dessa chokladbräck med goda toppings på. Tar nästan ingen tid alls, bara förbereda ”strösslet” och sen värma choklad i micron, hälla ut på en plåt och sen på med valfri topping
Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här. Det är också viktigt att äta sunt och heller inte snåla på det goda i livet
Och de sista stora säckarna gjorde vi ett riktigt fint veckans bröd av den här helgen. Vi har några påsar kvar i butiken här på Solhaga, om ni nu skulle ha vägarna förbi
Till Fester med rester bjöd hon på den här brödgratängen, som passar alldeles utmärkt nu efter helgerna när några överblivna skivor av julskinkan kanske finns i frysen
Sådär lagom på kvällen. Nu är det definitivt sistachansen för de här gamla knölarna. Sallad, baguetter, som sås till fisk, som fyllning i en kall paj, på buffén, på en stekt smörgås
Kanske bort vi fått några fler rotsakskuber eller ytterligare en vegetarisk ingrediens som skulle passa lika bra ihop med de övriga smakerna som älgköttet
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passatpå att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.