Risgrynspudding är något jag har ätit mycket i min barndom. Min farmor var en hejare på att göra det. Hon kokade först gröten och sedan gjorde hon pudding av den
Faktum är att den mer ambitiösa kan ugnskoka fisken utan vin och grädde, och sedan försiktigt hälla av fiskens egen vätska och späda sin goda fisksås med härligheten
Helgen bjöd på två riktigt grymma matupplevelser. Den avslutades med en magisk Boeuf bourguignon med lent mos och hempressad gurka hos C & L – tack bästa ni
I Klassiker lägger Tareq Taylor fokus på svensk husmanskost. Han menar att med en god planering minskar man hushållets kostnad för matinköp, äter klimatsmartare och framför allt smakar det bra
Ägghalvor är faktiskt inte bara gott till jul och påsk utan brukar vara uppskattat även annars, servera dem med en snaps och öl som en lite ovanlig välkomsträtt vid nästa middag så får ni fart på festen
Vi försöker variera våta måltider så mycket som möjligt. utifrån vad som är rimligt och möjligt att genomföra utan, att det blir alltför ambitiöst och arbetsamt
Dammsugare är bland det absolut godaste man kan köpa på ett konditori tycker jag. Hur stort utbud det än är i kondisdisken så slutar det påfallande ofta med en dammsugare för min del
Jag måste få prata om ett riktigt icke-bekymmer som ändå bekymrar mig många trötta söndagmorgnar. min saknad efter Brighton och det rika och plånboksvänliga restauranglivet där
Allt handlar om tillbehören hörrni. Jag chansade när jag var i affären och köpte en ny smak med rökt paprika och vitlök från Ica Selections färska korvar
Glad Fjärde Advent. Hoppas att Ni haft en riktigt härlig fjärde advent. Kanske har ni julstökat färdigt, varit ute i den snö som föll på många håll igår eller kanske bara varit inne och njutit av den nalkande julefriden med en kaopp glögg eller kaffe
Imorgon är det KANELBULLENS DAG, dagen som instiftades 1999 av hembakningsrådet. Jag är inte mycket för alla dagar som finns i kalendern för övrigt men just kanelbullens dag tycker jag är extra roligt då man få en mycket bra anledning till att baka massor av bullar
Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenserad mjölk som man hittar lite överallt
Jag är en sån person som aldrig vill erkänna att det är höst. Jag vill hålla kvar sommaren och värmen så länge som möjligt och stör mig oerhört om någon fäller en kommentar om att ”nu är det allt höst” så fort det blåser lite kallt i augusti
Sockerkakor och mjuka kakor. Saftig bananbröd med valnötter. 23 Mars 2017. Jag har gått och retat mig i flera dagar på de övermogna bananerna som låg hemma i köket på diskbänken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.