Ett lass med munkar fick det bli. Dessa blir verkligen som man tänker sig att de ska smaka. Som förr. Vintern är ju här och idag skulle de minsta åka skridskor på ishallen med skolan
Hittade lite nya, spännande produkter på Coop förra veckan. Märket är Simsalabim och i den här kylen hittade jag kycklingkebab, nötkebab, kebabbröd och olika såser
I veckan fick vi middagsgäster med ganska kort varsel, vilket gjorde att jag fick improvisera lite. Köttfärsmängden som jag hade planerat göra biffar av skulle inte räcka till oss alla, men som tur var fanns ett paket bacon och morötter i kylen
Varför gör man sitt eget örtsalt. Enkelt – Blandningen blir unik, smaken fantastisk och dessutom är det ett trevligt alternativ till den klassiska torkningen av örter som vi hemodlare annars brukar ägna oss åt
Focaccia, igen. Japp. Det finns många recept, många ganska tråkiga, mjöliga och halvtrötta. Mitt favoritrecept - Focaccia med rosmarin - ger ett fantastiskt bröd
Alla har väl sitt favoritrecept på saffransbullar. Det här har jag använt sedan jag var 12 år, jag fick receptet av min mormor som bakade fantastiskt goda saker
Så enkelt och så gott. Lite räkor kvar efter tidigare utsvävningar, lite frysta ärtor och broccoli i en påse i frysen, en skvätt grädde och en bit parmesan
Mycket färdiggrillad kyckling blev det, när hälsan och orken var i nedan för ett tag sedan. Den här goda pannan blev resultatet när jag så småningom hasade mig upp och tog reda på de överblivna resterna
Det här är ett recept som kom till av en slump. jag hade kyckling och lite olika saker kvar i kylen och simsalabim blev det en underbar mustig kycklinggryta som vi gärna lagar, såväl till vardags som till fest
Hopp, hopp. Jag är med i en tävling, en tapastävling som går ut på att skapa tapas till en Sydafrikansk chardonnay, jag har ingen förhoppningar om att vinna men det är kul att delta och låta hjärnan gymnastisera
Mitt i packning av flyttlådor har i alla fall jag annat att klura på än piffig mat. Tyvärr. Men vilken tur att det blev lite tomatsås kvar från pizzan här om kvällen
En av mina trognaste läsare, Beatrice, kommenterade i mitt förra inlägg att hon och hennes familj slutat använda ordet "rester" och i stället börjat använda ordet "bonusmat", Vilket förträffligt ord
Torkning och konservering är utomordentliga sätt att bevara livsmedel på men likväl var det en fantastisk uppfinning som uppfanns där av Clarence Birdseye på andra sidan Atlanten i slutet på 1920-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.