Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Precis så är den här Sicilianska bönsoppan. Siciliansk bönsoppa. Soppa – så enkelt att göra, mättar bra med fina ingredienser och smakar ännu bättre ju längre den får stå
Jag har här utgått från ett recept från den härliga kokboken Galen i Grönsaker av Paul Gayler. Jag håller med honom om att italienarna vet att ta hand om sin broccoli och att den passar särdeles bra ihop med sardellfiléer
Siciliansk tomatsås till 4 personer. Siciliansk tomatsås till 4 personer. . Det har blivit något av en sport för mig att prova på tomatsåser i olika delar av Italien
På bussen hem funderade jag på vad jag skulle laga till middag och kom att tänka på den sicilianska grönsaksrätten Caponata som jag tänkt laga hundra gånger men aldrig gjort slag i saken
Caponata är en siciliansk grönsaksröra som ofta görs på aubergine. Den är utsökt som både tillbehör till fisk, kött eller fågel, som egen rätt blandad med pasta eller som jag skrivit om tidigare
För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.