Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Red av med litemaizena strö för att få en litesimmigkonsistens
Efter en dags vandringi djurparken så var man ganska trött, middageni dag fickbli en enkel men endå väldigt god kycklinggryta med kokosmjölk och nudlar
Servera med tex klyftpotatis eller ris & sallad. salt & svartpeppar. Idag testade en annan variant av Vitlöksdoftandekycklinggryta, denna gång med kokosmjölk i
Strimlakycklingfiléerna och stek väl, samt krydda. Tillsättstrimladpaprika och låt steka med lite. Häll i kokosmjölken och lägg ibuljongtärningen, låt koka ihop
IngredienserPortioner. 4 4 port ris, gärna jasminris 1/2 purjolök 2 morötter ca 500 g strimladkycklingfilé 1 msk olivolja salt och peppar 1 msk curry 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning) 425 g minimajs 400 ml lätt kokosmjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 tsk strösocker 1 lime Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Minutfilé 10. - Rabatt Kronfågel Ca 600 g Mer info Ladda kupong
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimatigen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigtliktmitttidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut MilkLight 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICAAsia Red Curry Paste Tinakycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten iskivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsättharicot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port. 500 g Kycklingfilé. 50 g Haricot verts
Detta receptet är en gammal favorit som jag gärna plocka fram under hösten. Grytor av alla dess former är någonting som går varmt på spisen denna årstiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.