Den här gången gjorde jag en enkel variant av lufttorkad salsicca. Griskött med 30 procent fett (bog och fett), 25 gram salt och 5 gram krossad svartpeppar för varje kilo kött
Det finns en nackdel med helgen och det är att den går alldeles för fort. När man har så trevliga helger som jag oftast har gör det dock inte så mycket för de värmer en inifrån en bra bit in på nästkommande vecka
Ställa fram utemöblerna. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
LCHF kycklinggratäng. Sensommar eller åtminstone så börjar hösten göra sig påmind här i Norrland, och när det börjar bli lite kallt och höstlikt ute blir jag sugen på grytor och goda gratänger
Asiatiskt hetta i köket och öländsk hetta utomhus. Underbart väder och strålande sol, men det blir många och korta stunder ute för hundarna när det är såhär varmt, 10-15 minuter i taget sen vill dom in och svalka sig på stengolvet
Det är sensommar och dags för björnbären att mogna. Varje sommar lånar vi svärföräldrarnas båt på Hönö och styr mot ölandskapet i skärgården som har fullt av björnbär
Det liksom dubbel lycka när man hittar en burk blåbär i frysen som fortfarande doftar av sensommarens solvarma skogsbacke och lägger dem ovan på en mjuk mandelkräm
Jag har faktiskt aldrig kokat lingonsylt förut. Vilket beror på att jag helt enkelt inte gillar att gå i skogen och plocka bär och därför aldrig haft några lingon att koka sylt på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.