Du kan också prova med ugnsbakt klyftpotatis eller gratäng. Marinaden fungerar utmärkt även när du skall grilla kyckling, men då är risken att smaken inte kommer fram så mycket som när du ugnssteker och sedan använder den söta skyn som såsDu behöver till 8 kycklingfiléer (gör givetvis hälften av allt om du vill). 8 kycklingfiléer1½-2 dl honung (kan vara flytande)1 dl Dijonsenap½ dl Olja (tex. tog fram frysta kycklingfiléer och lade dem i en ugnsfast formSedan lät jag dessa tina I MARINADEN (det tog ca 3 timmar)Blanda alla ingredienser till marinadenHäll detta över den frysta kycklingenLåt allt sedan stå framme och tina. Kyckling är helt klar i mitten när den uppnått 72-75 grader (om du känner dig osäker och vill testa med en termometer)Förvara kycklingen i skyn som bildats och använd den som sås på potatis eller gratängServera med sallad och färskpotatis samt mycket av den söta skyn över. Tänk på att ösa sky över kycklingen vid servering så att den söta honungssenapen inte går till spillo 8 kycklingfiléer
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Linda några baconskivor runt varje kycklingfilé. Servera med sallad och potatis. Tycker man inte om sötpotatis så är denna rätt lika god med vanlig klyftpotatis
Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilémed svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost. Behöver du hjälp med att steka kyckling så kan du se hur man gör här
En av våra middagar förra helgen var fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Det känns som om jag bara har jobbat och sovit, jag har inte ens hunnit med ett träningspass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.