Jag bakade den här fantastiskt goda Semmelkladdkakan. Semmelkladdkaka150 g smält smör2 1/2 dl mjöl2 3/4 dl socker1/2 msk vaniljsocker200 gram mandelmassa1/2 tsk salt1/2 msk nystött kardemumma3 äggBlanda de torra ingredienserna
Dagens semmelrecept måste jag helt klart få utnämna till min favorit hittills - semmelkladdkaka. Det är fortfarande många dagar kvar till fettisdagen men jag har redan hunnit baka en hel del semlor
Igår blev jag äntligen av med gipset. Ååååh, såååå skönt. Maj gadd. Att kunna använda båda händerna, att kunna tvätta händerna och att kunna duscha som en normal människa, det ni
Men i år har jag testat något nytt och det är semmelkladdkaka. SemmelkladdkakaCa 8 bitar150 g smör100 g mandelmassa (jag tog lite mer)2 tsk kardemummakärnor2½ dl strösocker3 ägg2½ dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 krm saltTopping
- Smält smöret. - Riv mandelmassan. - Mortla kardemummam. - Blanda alla ingredienser i en bunke. - Sätt fast ett bakplåtspapper i bott på en springform och smöra kanterna
Så då kom jag på den briljanta idén att prova semmelkladdkaka som är så populärt. Vi var sugna på semlor idag, men hade bara fyra bullar kvar i frysen, vilka är "öronmärkta" till ett annat tillfälle i nästa vecka, och jag vet ju inte om jag kommer vara "bullbaksugen" innan dess
Semmelkladdkaka, ljuvligt gott. Jag hittade detta gudomliga recept på underbara "Fridas bakblogg". Jag ökade dock upp mängden mandelmassa något, för det är sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.