Börja med att låta smöret bli rumstempererat. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft). Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev
När jag letade efter recept på godsaker som innehåller sådant som man oftast har hemma, alltså inga konstiga ingredienser, hittade jag de gamla hederliga schackrutorna
Schackrutor kan man ju göra på på massor av olika sätt men den här gången testade jag att göra lite fler mindre rutor och det blev ganska snyggt men det var lite krångligt att forma degrullarna eftersom degen var så mjuk
Schackrutor är klassiska mördegskakor som smakar choklad och vanilj. Schackrutor. Jag tycker att de är sjukt fina och att de för tankarna till mormorsfika och släktkalas
När schackrutorna är klara, lägg dem på ett galler och låt svalna helt innan du lägger i burkar. Du kan även frysa rullarna och baka ut när du tex får oväntat besök eller känner ett sug för just schackrutor
Så idag blir det schackrutor jag tänkte bjuda på, klassiska småkakor som tar lite längre tid än de mest simpla småkakorna men ändå snabbt om man jämför med brödbak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.