Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Vi lagar det alldeles för sällan. Såpass sällan att jag kom ihåg det var betydligt krångligare att laga än vad det är
Jätteenkelt och jättegott och jättefestligt och jätteimpande. Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Till musselkoket. 1 kg blåmusslor. 2 dl vitt vin, 1 hackad schalottenlök eller ½ gul lök (ber på hur stor den är), 1 stor vitlöksklyfta hackad + persilja i den mängd du vill ha
1. Skrapa och tvätta musslorna i rinnande kallt vatten. Se till att alla skal är slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem
Rökt småfisk Füme hamsi, eller rökta sardiner är en av favoriterna bland Turkisk Meze. Hamsi, sardiner från Svarta Havet, är inte bara goda knaperstekta
Grillade blåmusslorPortioner. 4/br>Du behöver. 1 kg blåmusslor 2 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 0. 5 st morot 1 st tomat 10 st timjankvistar 3 msk Olivolja Salt 4 st brödskivor Olivolja
Skaldjuren är som bäst när det är kallt i havet, så det gäller att passa på att njuta av dem. Har man tur och får man tag i musslor av hög kvalitet behöver de inte skrapas utan endast sköljas av i kallt vatten
Nu har vi fått en god dos Omega 3. Varför ta kapslar när man kan få det i den här formen. Tunna skivor salmalax och en bit tonfiskfiléVänd runt tonfisken i en het panna med smör
De senaste åren har mit enda nyårslöfte varit att äta mer skaldjur, och dricka med champagne. I enlighet med dessa inofficiella löften har vi blivit duktigare på att köpa och tillaga musslor
1. Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.