De här är så himla goda. Så det är bara att ni sätter igång och bakar. Tryffeln ska svalna i rumstemperatur och sedan spritsas, har den stått i kylen får du låta den stå framme ett tag eftersom den blir fort stel i kylen
Jag har länge tänkt att göra biskvier och/eller Sarah Bernhardt-bakelser, men har intekommitmig för att göra det (lite pga att jag tänkt att det varit för krångligt att göra)
Under tiden skala och tärna potatisen och skiva purjolöken. Halvera purjolöksskivorna. Tillsättpotatis och purjolök till det kokande vattnet och pressa i en vitlöksklyfta
Nu under julledigheten har jag passat på att baka ett par saker jag har varitriktigt sugen på. Jag har haft ett sug efter biskvier eller Sarah Bernardt, så det blev det till att göra
Åh vilkaljuvliga små munsbitarvi bakade i helgen. Dessa skapelser omnämns som bakelser, men är mer som små lyxiga kakor – som en biskvi men istället för sockertung smörkräm fylls de med krämig chokladtryffel
Jaha då ha melodifestivalendragitigångigen då. Vad tyckte ni om denna omgång. Jag hade nämligen fullt sjå att hålla mig vaken, sov, vakna, sov, vakna så höll jag på hela melodifestivalen
Så, då är ordningen återställd i världen och det är åter fredag och dags att fira helg. I det Mårtenssonska köket firas det lite extra denna fredagen faktiskt, för från och med nu är det lediga fredagar som gäller för oss båda
Har precistittatfärdigt på veckans melodifestival, ingen jättehöjdare kanske. Minafavoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litetexperiment som blev riktigt lyckat
Låt oss först börja med att gratta skånepågen Robintillvinstenimelodifestivalen. Mårtenssons är väldigt nöjda med resultatet, för även om Yohio blev vår favorit så blev Robin vår andrahandsfavorit
Efter Melodifestivalen gräddade jag lite våfflor. LCHF-våfflor med vispad grädde och bärIdag kröp hela familjen upp i TV-soffan och tittat på inspelningen av gårdagens Melodifestival
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.