Igår blev det bakad potatis med en smarrig räkröra till middag. Men gör gärna lite extra än vad som går åt så har ni till frukost eller brunch dagen efter
Baconröran som ligger bredvid hittar ni här, och den bakade potatisen här. Lax är ju bara för gott, och ungefär lika dyrt, men någon gång måste man ju få lyxa till det
Ett alternativ om man grillar är att ha potatisen i en folieform och värma på grillen. Låt den gärna ha lite hård kärna kvar så blir den perfekt till serveringen - speciellt om den värms igen
Värm grillen till mycket hög värme, gnid in fisken i olja och salta och peppra. Jag serverade den som jag brukar, med dillmajonnäs och potatissallad, den här gången rostad, med spenat
Förutom fisk och potatis tänkte jag ha en vitvinssås så förutom att starta potatiskoket så började jag även med såsen som jag ville skulle stå ett tag och “mogna” medan jag tillredde det andra
Dragonkryddad fläskfilégryta med rostad potatis. Först de vanliga sysslorna som man alltid gör på en lördag, sen blev det en tur ut till de små godingarna
Såsen passar väldigt bra att servera med stekt bönkorv, kokt potatis och broccoli. Du kan naturligtvis använda såsen till vilken korv som helst, men om du vill testa att göra bönkorv så hittar du receptet här
Pensla foliearken med lite olja, lägg på potatis, morötter, lök, rödbetor och citron. Väl hemma igen så blev det middagslagning, eller rättare sagt tillagning
Förra helgen rostade jag potatis med örter till det grillade. Örtrostad potatis. Tomaten, mozzarellan och champinjonerna var sånt som inte gick åt när jag gjorde Amirs baskiska pintxos och som också passade fint till det grillade
Tvätta färskpotatisen, här tvättas den i basken utomhus med hjälp av högtryckstvätten al'a Moberg. Lägg den i långpanna, tillsammans med paprikan och löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.