svart salt, lavasalt eller flingsalt. Lakritskola med choklad och svart salt. 1. Hacka chokladen. Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts upp
Oh. My. God. You're in for a treat. Jag fick ett infall häromveckan. Ville baka något. Experimentera i köket. Så jag började att mixa ihop saker som fanns i skafferiet
Rör om med jämna mellanrum så att smöret inte bränns Smöret är klart då det fått en gyllene färg och doftar nötigt Häll smöret i en separat skål och låt svalna i ca 30 min Lägg ugnen på 175 grader Hacka chokladen Vispa socker och ägg + äggula till en pösig smet Häll i smöret och vispa ytterligare i ca 2 min Lägg i siktat mjöl, soda och salt, rör om tills ingredienserna är väl blandade Tillsätt choklad och rör om till en jämn deg Forma små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper Toppa med flingsalt Grädda i ugnen i ca 12 - 14 minuter, ända tills kanterna fått färg men mitten är ännu en aning mjuk och seg Låt kexen svalna ordentligt före servering 150 g smör
Hej. Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta
Nu är jag tillbaka igen. Var ett tag sen som jag uppdaterade bloggen. Men nu är jag tillbaka. ). Här kommer ett recept som jag hittade på Jennys matblogg som jag bakade till morsdag
1. sett ugnen på 200 grader. 2. blanda smör äggula och socker bland sadan ner vetemjölet och havregrynen. 3. smöra formen som du her sedan ner pajdegen
Jag testade att baka några spröda goda chokladiga kakor och jag blev himla nöjd. Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.