Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt. Salsiccia. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
salsicciamed smak av rosmarin och fänkål. Salsiccia är en råkorv från Italien som görs på grovmalet fläskkött och kan kryddas i många olika kombinationer
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. Både salsiccia Di Calabria och spansk chorizo stoppas i vanliga grisfjälster vilket gör att dom torkar snabbare
En medmed griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Vänd ner vitlök och några basilikablad och smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek korvarna i olivolja på medelvärme ca 7 minuter tills de nästan är klara. Lägg i tomater och chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter. 4 färska, rå salsiccia
Blanda ordentligt med händerna. Vi malde i våran köttkvarn med grövsta skivan, satte sedan på korvröret, trädde på fjälstret (som vi sköljt) och knöt en knut i ändan
tomat SALSICCIAmed MOZZARELLA & TOMATSALLAD. skär rödlöken med en mandolin, körsbärtomaterna i fyra delar och plocka sköljd basilika samt dra isär varje blad i halvor
Den kryddas bara med salt och svartpeppar men den lilla mängden kalvkött samt mognaden i 6 till 7 dygn gör att den får en karakteristisk och bra smak. När det gäller köttet skall man ha griskött med 70% kött och 30% fett samt 4% kalvkött. Man brukar räkna 1 meter per kilo korv, med lite marginal
Det här är en enkel salsiccia kryddad med fänkålsfrön, chilipulver och fänkålspollen. Jag försökte få tag på kalabriskt chilipulver men fick tips hos Latinamerikanska Livsmedel om turkisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.