Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar
Vad ska jag göra med alla gurka. Prova att göra inläggningen med squash också, om du hör till dem som har denna grönsak på längden och tvären där hemma
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Suan la gua tiao ban ji zhen - kycklingmage ochgurkamed surstark sås. Jag har gjort detta recept med kycklinglever också, det funkar men magen har lite mildare smak och roligare konsistens
Servera med bandpasta (gärna färsk), klyftpotatis och/eller en god grönsallad. Avsluta med riven ost. Måste ut och göra ett par ärenden innan vi far mot Stockholm
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. ½ dl bostongurka. En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.