Rensa bort alla gröna blad och ta bort mittstjälken i varje klase. Jag tyckte det var enklast att klippa bort blommorna från stjälken med en liten sax, men man kan förstås också riva av dem med händerna
Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare. 1 L vinbärsblad. Häll lagen över blad och citron och låt sedan stå i ett svalt utrymme i 5 dagar. 1 L vinbärsblad
Bären innehåller rikligt med C-vitamin, kalcium, zink, folat, järn, betakaroten samt flavonoidföreningar och glykosider som lindrar infektioner och är febernedsättande, samt även en riktigt kraftig antioxidant som skyddar dina celler från fria radikaler
Nu har turen kommit till I Love Eco från ICA i vårat kylskåp och jämfört med tuben innan från Hemköp (Garant, Axfoods emv*) smakar I Love Eco -kaviaren helt fantastiskt bra
Skroven kokar du buljong av. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Nästa gång kommer jag dock göra egen marinad som det verkar finnas en uppsjö av olika varianter på. Yakinuki från japan har jag blivit bjuden på förr men aldrig gjort själv
Design i rostfritt stål och på ovansidan av maskinen sitter en LCD-display med digital timer. Svaret på hur en riktigt god glass ska smaka beror på vem du frågar och i mitt fall är glass från italien den bästa
Midsommar firades här i nya huset med massor av god mat. Nu tänkte jag istället visa den fina rabarbersaften som jag gjorde på rabarber från egen trädgård
Rör ut jästen med lite av degspadet. Hela Sverige bakar bakade sötebröd i veckan som gick, allt från bullar i paradbaket till wienerbröd i utmaningen, själv har jag bakat kanelsnäckor idag för kommande kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.