Smält smöret tills det blir ljusbrunt. Tillsätt sockret och havregryn. Låt grynen bli rostade tills de får en ljusbrun färg, rör och passa noga så att de inte bränns
Havrefras. Havrefras. Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras
Vid servering varva mascarponekrämen och havrefrasmed färska bär. Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär
Toppa medhavrefraset som du smular och fördelar över. Även om en del självklart blir till med mer medveten tankeverksamhet, är faktiskt en hel del resultat av stundens ingivelse eller till och med “nöd”
Täck hallonfyllningen med smuldegen. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp. Är man bra två som ska äta är det praktiskt att göra små pajer och frysa in de som blir över
Servera kompotten medhavrefras och vispad grädde. HavrefrasSmält smör i en stekpanna, tillsätt havregryn och socker och fräs det i pannan tills det tagit färg
Efter ugnen plussa på med t ex mullbär, bananchips, kokoschips, riven kokos, torkade äppeltärningar, havrefras, bovetepuffar, russin, hackade aprikoser, fikon, dadlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.