Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
När jag äter halloumiost brukar jag för det mesta bara äta den som den är lixom, blanda ner den i ngn god sallad och då gärna med avokado, kyckling och krutonger som jag har gjort tidigare
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Där vi bor nu har vi ett stort ica kvantum där vi brukar handla vår fisk och den är en jättebra affär med ett stort utbud både när det gäller fisk, skaldjur, kött, färdigmat osv, det finns till och med en vinbar i anslutning till fiskdisken
Däremot var det lördagskvällens varmrätt, i den meny som började med syrlig räk- och avocadococtail och slutade med citron-panna cotta med dulce de leche och hallon
Halstrade pilgrimsmusslor med kapris- & pistaschvinägrett. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Halstrad torskrygg med dill, pepparrot, grönt äpple & brynt smör. Klassisk lätthalstrad torskrygg med enkla med smakrika tillbehör så som dill, pepparrot och grönt äpple
Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i het och torr stekpanna
Klicka på majonnäsen och servera med en eller två limeklyftor att pressa över. Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med tydlig fatkaraktär, inslag av röda äpplen, valnötter, aprikos, brynt smör, apelsin och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.