Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Igår visades Leilas söta jul på teven och hon bakade dessa saffransskorpor (igen) fast med modifierat recept
Blanda mjöl och bakpulver som du rör i blandningen tillsammans med de grovhackade mandlarna. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca en timme eller tills de känns torra
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
) med att mäta upp ingredienserna och även baka ut. Hacka mandeln grovt. Min svärmor är en hejare på att baka och dessa goda saffransskorpor brukar hon baka till jul
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. I boken heter skorporna "Mammas supergoda saffransskorpor" och jag kan bara hålla med om att de verkligen är goda
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.