Receptet kommer från Leilas julprogram och finns således även på recept. Dessa saffransskorpor bakade Leila Lindholm i sitt julprogram 2007 och kallade dem för mammas supergoda saffransskorpor
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Saffran = JulJa, så fort man använder saffran så får jag lite julkänslor. Det är därför jag tycker det är så skönt att man kan göra en saffransaioli mitt i sommaren när man får lite längtan efter jul
Grädda ca 20 minuter i 175 grader tills längderna fått fin färg. Saffransskorpor. Saffran är en krydda som förknippas med julen och jag äter det gärna i både maträtter och bakverk
Goda formbullar fyllda med vaniljkräm. Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.