Vet ni hur gott det är med saffranssemlor. Har ni testat. Om inte så gör det. Det är enkelt att göra och bullarna kan frysas in och tas upp efter behov, typ en om dagen per person
Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka, jag börjar med att baka mina favoriter saffranssemlor fyllda med mandelmassa och vispad grädde, det är nog det godaste som finns
De som inte kan vänta till semelsäsongen som börjar om några månader kan idag känna sig lugn. Antingen går man till affären och köper en torr bulle med mandelmassa i och för gammal grädde, eller så bakar man dom själv och äter goda semlor
Den här gigantiska saffranssemlan går inte av för hackor kan jag lova. Saffransvecka it is. Det finns så otroligt mycket man kan baka på saffran alltså, dessutom så är det ju så gott
Måndag, regn och rusk och nu tänkte jag trotsa det dåliga vädret med en välbehövlig springrunda. Igår gjorde jag fantastiska saffranssemlor ett måste om du gillar saffran och semlor
Fördeg. Smula ner jästen i degbunken. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt vetemjöl och socker. Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen
Idag blev det dags att presentera ett juligt recept även om det handlar om semlor. Men jag älskar smakerna och de är ju såååå juliga, så då tycker jag man kan smälla till med det fast det är jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.