Saffranskaka
madelena.se
madelena.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • matfett till formen
  • ströbröd till formen
  • 200 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 sätt ugnen på 175 grader 2 smöra och bröa en form med avtagartagsbara kanter
  • 3 Smält matfettet
  • 4 Vispa ägg och socker pösigt.
  • 5 Blanda i det smälta smöret, mjölken och saffranen i ägg och sockerblandningen.
  • 6 Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  • 7 Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter
  • 8 Låt kakan stå på ett galler i 5 minuter innan kanterna lossas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.