Och jag passade på att testa ett nytt recept jag hittat – saffranscheesecakemedpepparkaksbotten. Vi firade advent med en mysig playdate och fika med några kompisar
Ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Pepparkaksbotten. Vispa ihop Philadelphia, mascarpone, florsocker vaniljsocker och saffran med en elvisp till en slät smet
Blanda saffranet med likör och vatten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten. Smält chokladen med smöret och blanda med kexsmulorna
Igår kom de över med lammfiol, renhjärta, renkorv, tre ostar från Sonias och den här efterrätten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten
Blanda vetemjöl, smör, socker, vaniljsocker, bakpulver i matberedare eller med fingertopparna. Serverar du som dessert är det gott med bär och en klick vispgrädde till kakan
Krossa digestivekexen & pepparkakorna i en mixer och blanda med smöret. Vispa philadelphiaosten med kesellan och äggen, tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet
Krossa digestivekexen, gärna i matberedare och blanda med smör, socker och apelsinskal. Till apelsingelén kokas apelsinsaften tillsammans med gelésockret livligt i någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.