Jag bara älskar doften av saffran och det i kombination med choklad och nötter blir så gott. Biscotti är en perfekt ”gå-bort-present” och det går fort att röra ihop
Men är kommer ett tips i dessa juletider, baka saffransbiscottioch ge bort i julklapp. Har haft fullt upp med praktik och maten har hamnat lite vid sidan om
Oemotståndligt goda är dessa saffransbiscotti fyllda med torkade tranbär, vit choklad och mandel. Till kaffet, glöggen eller bara rätt upp och ner för att de är så fantastiskt goda
Blanda i ägg och apelsinskalet. Rör ner mjöl, socker bakpulver och pistagen. 5 dl ekologiskt vetemjöl Saltå 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 2 dl skalad pistagemandel Smält smöret och blanda i saffran. Rulla ut två rullar och grädda 25 minuter i 175 grader varmluft. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Lägg på plåten igen och rosta 20 minuter till
Finns det något så gott till både glögg och kaffe som saffransbiscotti. Smält margarinet i en kastrull och häll samtidigt i saffranet däri så att smakerna får utvecklas tillsammans med fettet och värmen
Lussebullar, saffransbiscottioch så en mjuk pepparkaka bakad med filmjölk. Det blir tydligare och tydligare för varje år att det här med julgodis och en massa sötsaker inte riktigt är min melodi på julen
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.