4 december,
men det har redan ätits upp. Här kommer receptet på saffransbiscotti för den som är sugen på något gott till kaffet. Det är superenkelt och går snabbt så tveka inte om du är sugen.Saffransbiscotti -
30
st
1,5 dl
sötmandel
100 g
smör
1 pkt
saffran 0,5 g
2
ägg
1,5 dl
socker
5 dl
vetemjöl
1,5 tsk
bakpulver
10-15 minuter
Ta ut och skär i sneda bitar
175 grader
och rosta skorporna tills de får gyllene färg
10-15 minuter
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
vad mysigt med stjärnor i fönstren…och vad gott det ska bli med pepparkakor…och ska vi inte ha en gran i år ändå… Så nu julstökas det lite lagom här hemma, jag har gjort julmüsli, provar nya rätter med brysselkål och så har jag bakat en av mina favoriter – saffransbiscotti
Jag älskar biscotti så när jag hittade det här receptet på biscotti med saffran i så kändes det som läge att prova baka eftersom det börjar närma sig jul
Jag bara älskar doften av saffran och det i kombination med choklad och nötter blir så gott. Biscotti är en perfekt ”gå-bort-present” och det går fort att röra ihop
Mandelskorpor med saffran är en riktigt bra kaka till jul. Gott till kaffe, gott till glögg (doppa gärna skorporna i vit glögg i stället för det klassiska vin santo)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.