Surdegsfrallor på vetesurdeg. Bakade frallor av det istället för limpor elle baugetter. Det blev godafrallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Sikta ner vetemjölet och tillsätt sur-degen. Häll degen i oljad plastlåda och sätt på locket. Häll upp degen på ett väl mjölat bakbordochforma försiktigt till en avlång platta med mjölade händer
Detta recept är inspirerat av ett av mina första småbröd, men med lingongrovamix istället för havrebrödsmix – Glutenfria surdegsfrallor/småbröd, och utan frön eller kärnor till lilltjejen för tillfället tenderar att reagera mot det mesta
Här är ytterligare några godafrallorsom är perfekta till en lördagfrukost. (Fredag) morgon. Blanda ihop allt i hushållsmaskinens bunke och låt stå framme över dagen med lock på så kommer surdegen vakna till liv ordentligtoch bli bubblig
Surdegsfrallor m. Facebook. Surdegsfrallor m. Det är något alldeles speciellt med att baka eget bröd. Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på någotsom man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
Olja in en låda eller skål som går att täcka över eller försluta. Lägg i din deg och täck över. Degen skall nu kännas avslappnad ochsomom den har börjat jäsa, är den stum ochojäst låter du den stå lite till
Jag hittade ett recept på knådfria surdegsfrallor i ett nummer av tidningen Lantliv i vintras. Receptet kommer från bagaren Håkan Johanssonsom skrivit boken "Brödet"
Då var köksluckorna ivägskickade för lackering och vi har börjat att måla krön, socklar mm i köket. Det blir lite stökigt att laga mat i ett kök som är delvis nerplockatoch saker står lite överallt
Häll upp och platta till degen. Pensla med vatten och strö över frön. 5 dl vatten 60 grader1 kg mjöl30 gr ekologiskt salt200 gr surdeg. Lägg i korg med handduk i 24 timmar i kylskåp
Äntligen kostat på mig lite mer Durramjöl. (Läs mer om durra här). Nygräddade frallor. Frallor – för att det är smidigt och surdegsbaserat för att det är så gottoch ger så fin konsistens i bröden
När du öppnar burken ska det pysa till och surdegen ska bubbla, då är den riktigt aktiv. Väg upp alla ingredienser i en bunke och rör ihop allting med en trägaffel eller stor slev
Det här satt vi och smaskade på igår kväll. Riktigt smaskigt, ostar, korvarochgoda inläggningar. Vi kikade på "the girl with the dragontattoo" och den var väl helt ok, men alldeles för lik den svenska versionen för att jag skulle rekommendera den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.