Söndagar är en alldeles utmärkt dag att baka, det vet ni säkert att jag tycker. Kärleksmums1 st D24 form150 gram smält smör2 ägg3 dl socker1 tsk vaniljsocker1 msk kakao4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 ½ dl mjölk70 gram mörk choklad. 24 form
4 smakportioner. 4 st citronfiléer. Fördela löjrom, creme fraiche, citron, lök och gräslök på 4 skedar. 4 smak portioner. 4 st färska pilgrimsmusslor. 4 personer. 4 st rödbetor. Koka resten av rödbetorna i saltat vatten tills de är klara, ca 20-40 min beroende på storlek. 4 portioner. 1/4 krm salt. 4 portioner. 400 g torskrygg (ryggfilén). 4-6 st morötter. Skär torskfilén i 4 lika stora bitar. 4 portioner. 1 ankbröst a 400 gram. 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 4 små Karl-johans svampar. 4 dl vatten. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning. 1/2 ask babyspenat (40g). Skåra skinnet på ankbröstet och bryn med skinnsidan nedåt i en stekpanna i ca 4 min. Vänd å stek ytterligare 4 minuter. Klipp till två A4 ark overheadfilm i 6 bitar vardera, som är 10×10,5 cm. 3/4 dl socker. 4 italienska mandelskorpor. Blanda kokos och florsocker och lägg på en plåt och rosta i ugnen på grillfunktion i ca 2-4 minuter. 4 st färska pilgrimsmusslor. 4 personer. 4 st rödbetor. Koka resten av rödbetorna i saltat vatten tills de är klara, ca 20-40 min beroende på storlek. 4 portioner. 1/4 krm salt. 4 portioner. 400 g torskrygg (ryggfilén). 4-6 st morötter. Skär torskfilén i 4 lika stora bitar. 4 portioner. 1 ankbröst a 400 gram. 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 4 små Karl-johans svampar. 4 dl vatten. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning. 1/2 ask babyspenat (40g). Skåra skinnet på ankbröstet och bryn med skinnsidan nedåt i en stekpanna i ca 4 min. Vänd å stek ytterligare 4 minuter. Klipp till två A4 ark overheadfilm i 6 bitar vardera, som är 10×10,5 cm. 3/4 dl socker. 4 italienska mandelskorpor. Blanda kokos och florsocker och lägg på en plåt och rosta i ugnen på grillfunktion i ca 2-4 minuter. 4 smak portioner. 4 st färska pilgrimsmusslor. 4 personer. 4 st rödbetor. 4 portioner. 1/4 krm salt. 4 portioner. 4-6 st morötter. 4 portioner. 1 ankbröst a 400 gram 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 1/2 schalottenlök 4 små Karl-johans svampar. 4 dl vatten. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl mjölk. 1/2 ask babyspenat (40g). 1/2 gelatinblad 1 vaniljstång 3/4 dl socker. 4 italienska mandelskorpor. 4 st färska pilgrimsmusslor. 4 personer. 4 st rödbetor. 4 portioner. 1/4 krm salt. 4 portioner. 4-6 st morötter. 4 portioner. 1 ankbröst a 400 gram 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 1/2 schalottenlök 4 små Karl-johans svampar. 4 dl vatten. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl mjölk. 1/2 ask babyspenat (40g). 1/2 gelatinblad 1 vaniljstång 3/4 dl socker. 4 italienska mandelskorpor
Och det bjöd vi tjejerna på i söndags då vi hade scrapträff. 300 g nötkött (jag använde fransyska)2 stora lökar2 msk margarin2 tsk paprikapulver2 msk tomatpuré1 l vatten+1-2 buljongtärningar4 potatisarsalt1 vitlöksklyftaSkär köttet i små bitar. 4 potatisarsalt
Har ni också en skön söndag. Hampus har träning fyra dagar i veckan inkl match på söndag, Daniel får ta hand om en stor del av logistiken eftersom jag påbörjar nytt schema med lite kvällstider, läxor ska betas av, utflykt och skoljoggen ska också avverkas denna vecka med matlådor och extrakläder, jag ska iväg med mina härliga mamseller (ett gäng tjejer som träffas kontinuerligt)
Hur har er söndag varit. 4 port. 400 g blandfärs. In i ugnen 175C ca 45 min. 4 port. 400 g blandfärs. Min har varit lugn och skön med lite matlagning, städning i källaren, promenad samt innebandymatch
Lite PT-Fiabröd-feelingBakade bröd i söndags med inspiration och originalrecept härifrån. Proteinbröd (1 limpa)4 lätt uppvispade ägg200 g kesella1 msk bakpulver60 g kruskakli (saknade detta så tog 110 g solrosfrön istället)50 g solrosfrö45 g psylliumfrö2 msk linfrö2-3 msk kokosolja (tog rapsolja - funkade fint)1. ) Häll i en brödform med bakplåtspapper i (så att brödet inte fastnar)4. 4 lätt uppvispade ägg. 45 g psylliumfrö
Sen blir det det klassiskt söndagsmys med serier och fika i sängen (extra mysigt om det regnar. Sån lyx att göra det mitt på dagen, älskar söndagar på så sätt
Denna söndag bjuder jag på lite svalkande god glass passande så här i sensommarvärmen. ca 4 - 6 portioner. En sats grädde innehåller alltså 9kh, med andra ord nästan ingenting om man delar upp glassen på 4 – 6 portioner. ca 4 - 6 portioner 3 dl vispgrädde (laktosfri om det behövs)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.