Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
"Man ska bjuda kroppen på nått gott så att själen har lust att bo i den". Efter mitt socker förbud och fynd i alla sockerfria bakelser så blir det minst en om dagen
Nu är jag tillbaka påjobbet igen efter en lång underbar sommar med mina barn (maken har ocksåvarit med ibland man han har ju varit tvungen att jobba mycket)
Tänk, ibland är manpåsådant där humör då ingenting utom choklad fungerar. Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting med choklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Tänker vi då påså mycket smak det finns i benen, som man gjorde förr då allt togs tillvara. mycket enkelt, man kan göra mycket gott därav och snabbt är det, precis så som nutidsmänniskan vill att det skall vara
Och så har det hunnit bli fredag sedan detta inläggs påbörjande. Annars får man helt enkelt fotografera så där lite i smyg och låta det se ut som den mest naturliga sak i världen
En svensk klassiker men som man tyvärr inte ser så ofta nu för tiden. I alla fall fanns det ettt konditori i Malmö som hette just Casablanca och var experter på denna tårta
Ta grytan från värmen, fiska upp kryddorna, skumma väl och häll sylten på rena, varma burkar. Även kråkbär, blåbär, tranbär, svarta vinbär och björnbär innehåller mycket antocyaniner
Och så kom dagen jag fasat för och längtat efter på samma gång. Så nu sitter han här. När väskorna stod uppradade och färdig packade på hallgolvet och det var dags att säga hej då
Får pappret sitta kvarså "drar" det med sig tårtbotten när den svalnar och kanten veckar sig. Gör man smörkrämen riktigt god och krämig (med äggula, lime och vanilj) så blir den jätte god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.