Så här bakar jag smakrikt, skållat havrebröd av surdeg
justnujusthar
justnujusthar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 g fint rågmjöl och
  • 120 g vatten i en bunke
  • 60 g fint rågmjöl och
  • 60 g vatten
  • 60 g fint rågmjöl och
  • 60 g vatten
  • 60 g fint rågmjöl och
  • 60 g vatten
  • 150 g havregryn
  • 60 g linfrön
  • Skållningen från steg 1
  • 25 g jäst (blandas med litet av vattnet)
  • 450 g ljummet vatten
  • 300 g rågsurdeg (väg upp och spar den deg som blir över)
  • 750 g vetemjöl med hög proteinhalt (12 % proteinhalt eller mer)
  • 100 g grovt rågmjöl
  • 25 g honung
  • 25 g havssalt (blandas i på slutet!)
  • havregryn till topping

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.