Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Var rädd för att röra för mycket i smeten, då jag tror att det var felet i går
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Salt Fint. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
Worcestersås. Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Salt Fint. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Tillsätt Worcestershire sås, tomatpuré, ajvar och 1 msk Vegeta. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–6 dl vetemjöl. Tryck ca 20 hål i degen med pekfingret OBS. Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller tills det fått fin färg. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–
· Jag har hittills aldrig lyckats olja redskapen så väl att lite av massan inte fastnar ändå. Så fort karamellmassan är tillräckligt sval för att hålla i händerna ska den ”dras” så att den ljusnar i färgen och snurras så att den får en fin form
Som dem flesta vet såfinns det flera varianter på sockerkaka. Gör så här. Fin sockerkaka. Vispa ägg och socker i en separat bunke så att det blir poröst
Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.