Matmarknad I helgen var det Internationell Matmarknad på Stortorget. Â Ett kringresandemattivoli, samlat under det Fransk/Engelska företaget Groupe Géraud
Kavringvill jag egentligeninte kalla det här väldigt goda brödet. För miginnehållerinte ett kavring frön och kross, men det är så Rosendals Trädgård namnger brödet som jag hittadeitidningen BAKA
Det är väldigtpraktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Smultronet är ett bär som inte brukar färdas så mycket längre än ini munnen på den som plockat den, men jag tycker det finns god anledning att ta in det i köket och använda det i desserter
I flera års tid har långlagad fläskkarré i tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter. När jag trodde att jag inte kunde göra den godare än jag redan gjort, upptäckte jag denna receptvariant
Värm vattnet tillfingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt salt, olja, ägg och det mesta av mjölet, spara litetillutbakningen
Har massor med smultron, blåbär och jordgubbar iträdgården just nu och vi äter varje dag. Det är ju alltid gott att göra en smothie av färska bär, fast den blir förstås intelika kall och god som när man använder frysta bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.