Jag LOVAR dig att du kommer att älska dessa. Det är ett kladdigt jobb men ack så värt det. Och de flesta, hoppas jag, har en matvåg hemma för det är det bästaste redskapet till bakning
Så här groddar du och odlar dina egna ärtskott. Sprid ut dina ärtor och täck dem med ett nytt tunt lager med jord, det räcker så att de precis täcker ärtorna
De tacochips du köper i affären är visserligen väldigt goda, men de innehåller ofta en hel del onödiga tillsatsämnen och även en del socker och andra smakförstärkare
De här MÅSTE ni prova att göra. Roliga att tillverka, perfekt att ha med i väskan och äta efter träning eller i backen såhär i sportlovstider, och så är de helt underbart goda
Med sitt favoritrecept, cellofanpåsar och lite papp kan ni lätt göra era egna julklappar. Ge bort en kakmix, era favoritmuffins eller ett fröknäcke som jag
Det var det där med att göra egna glasspinnar. Jag är väldigt förtjust i det. För visst är det tilltalande att man för en ringa penning kan svänga ihop ett gäng glasspinnar på ett litet kick - att de blir fantastiskt goda och att man dessutom vet precis vad som är i dem
Baka ett mellanmål som håller humöret och hungern långt borta. Slopa bullarna. Perfekta är dessa granola bars i bilen, på semestern eller gott till kaffet istället för fika bröd…
Rör ihop 2½ – 3 dl vetemjöl med ½ tsk salt och (eventuellt ett kryddmått bakpulver för aningens ”fluffigare” konsistens. Vispa i 6 dl mjölk – gör det lite i sänder och vispa smeten slät emellan. Smält så 2-3 msk smör och häll i det mesta av det smälta fettet i smeten – då behöver du bara använda ytterst lite smör medan du gräddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.