Ryttarkaka
Den Vassaste Kniven i lådan
Den Vassaste Kniven i lådan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g Smör
  • 4 Ägg
  • 6 dl Socker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kakao
  • 2 krm Salt
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 75 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 1½ dl Grädde
  • 1 dl Ljus Sirap
  • 200 g Kokos (1 Påse)
  • 175 g smör i en kastrull. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke, rör ner resten av ingredienserna för smeten, bred ut på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter Under tiden gör du glasyren, blanda allt utom kokosen i kastrullen, koka upp och låt puttra ett par minuter, rör hela tiden så det inte bränner vid. Tillsätt kokosen och koka 2 minuter till. Ta ut den halvfärdiga kakan, bred försiktigt ut glasyren jämt på toppen, grädda i ytterligare ca 10 minuter eller till glasyren fått önskad färg. Låt kakan svalna under bakduk. Ljummen eller kall går kakan lätt att skära, förslagsvis med en pizzaslicer. Jag skär bort kanterna samt använder linjal för att få snyggt uniforma bitar!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.