175 g
smör i en kastrull. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke, rör ner resten av ingredienserna för smeten, bred ut på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter Under tiden gör du glasyren, blanda allt utom kokosen i kastrullen, koka upp och låt puttra ett par minuter, rör hela tiden så det inte bränner vid. Tillsätt kokosen och koka 2 minuter till. Ta ut den halvfärdiga kakan, bred försiktigt ut glasyren jämt på toppen, grädda i ytterligare ca 10 minuter eller till glasyren fått önskad färg. Låt kakan svalna under bakduk. Ljummen eller kall går kakan lätt att skära, förslagsvis med en pizzaslicer. Jag skär bort kanterna samt använder linjal för att få snyggt uniforma bitar!
Chokladbotten1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret, låt det svalna något. Rör ner socker och ägg. 2. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
Farmor hade ätit den här kakan på jobbet och visade receptet. Jag kunde inte få ihop i huvudet vilken kaka det var, men när jag googlade och fick upp en bild så kände jag direkt igen kakan
Någon mer än jag som älskar ryttarkaka. Sponsrat samarbete med N. CK'S och Sukrin. För er som inte vet är det som en kladdkaka/brownie med ett toscatäcke av kokos
Ryttarkaka är godare än god. Vi skar upp ryttarkaka med pizzaskäraren, det gick smidigt. Jag älskar den kakan, den är lite småseg i botten och har en knäckig kokostosca på toppen
Ryttarkaka hette den men jag kunde inte förstå utifrån hans beskrivning vilken kaka han menade. Häromdagen kom Pelle hem från jobbet och berättade att han blivit bjuden på så god kaka på jobbet
Ryttarkaka kallar vissa den, falsk toscakaka, chokladkokostosca eller chokladkokoskaka. Provade att baka en av mina favoritkakor men med ett lite annat recept än jag brukar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.