För mig började det med att jag ville göra en salladmedtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället
Idag fick avokadon toppa min sallad som jag slängde ihop av lite rester i kylen. Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans medtonfisken och tomaterna
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallriken sen
grekisk sallad. Pensla tonfiskenmed olja. Blanda ihop samtliga ingredienser till salladen. Lägg på den nygrillade tonfisken och servera tillsammans med kalamataoliverna
Förstod verkligen aldrig tjusningen medsallad Nicoise när vi bodde i Frankrike. Konstigt dock att man måste åka till Nederländerna för att få en juste sallad Nicoise
I dag ska ni få ta del av en sallad, eller i varje fall så ska ni få ta del av receptet på salladen, som är förknippat med lite reseminnen för oss båda
Den blev mycket friskare och lättare än jag trodde den skulle bli, den grova senapen på tonfisken smälte in och passade helt klart ihop med den lätta potatis salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.